Україна
12 квітня 2016
Огляд найголовніших подій
Найголовніші події країни - коротким рядком.
news-image

Знайшли автомобіль зниклого львів'янина Тараса Позднякова

Правоохоронці виявили автомобіль, на якому 25-ти річний Тарас Поздняков їхав до столиці.

Як повідомили у Відділі комунікації ГУНП в Київській області, розшукуваний автомобіль "Ауді А-6" виявлений в одному з гаражів Києво-Святошинського району.

Зараз на місці події працюють фахівці-експерти.

Правоохоронці вели пошуки в цілодобовому режимі. Велику допомогу надали громадські організації, небайдужі жителі Київщини. Але були й такі "зацікавлені" особи, які надавали неправдиву інформацію поліцейським та намагалися направити пошуки зниклого хлопця в неправильному напрямку.

Також працівниками Слідчого управління Національної поліції Київщини вивчається питання про відкриття кримінального провадження за фактами розголошення в ЗМІ особистих даних людей і інших відомостей, що може в подальшому мати для них трагічні наслідки при розкритті тяжкого злочину.

Голосування по кабміну переносяться

Всі голосування щодо нового складу уряду переносяться на завтра або на четвер, 14 квітня.

Про це заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка", нардеп Олексій Гончаренко заявив журналістам.

"Ці два дні у нас залишаються, щоб прийняти ці рішення", - сказав Гончаренко.

Він також зазначив, що переговори зараз йдуть між Володимиром Гройсманом та керівництвом фракцій БПП і "Народний фронт".

За його словами, також невирішеними залишаються питання щодо кандидатур по міністрах економіки, енергетики, культури і охорони здоров'я.

Відповідаючи на питання, чим загрожує необрання на цьому тижні нового прем'єр-міністра і міністрів в уряд, він відповів:

"Я вважаю, що якщо на цьому тижні парламент не зможе виконати свою функцію - обрати нового прем'єра і сформувати уряд, то цей парламент недієздатний, і значить потрібно йти на вибори"

Говорячи про те, чи є ймовірність того, що БПП висуне іншого кандидата на пост прем'єр-міністра замість Володимира Гройсмана, Гончаренко заявив:

"У житті може трапиться все, тим більше в українській політиці, і тим більше - в день космонавтики. Тому я не буду робити прогнози".

"Укрзалізницю" очолить громадянин Польщі Войцех Балчун

Головою правління ПАТ "Укрзалізниця" за підсумками відкритого кадрового конкурсу може стати громадянин Польщі Войцех Балчун, його кандидатуру має затвердити Кабінет міністрів України.

Про це під час прес-конференції заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус.

"Успішна людина успішна у всьому. Це польський Слава Вакарчук", - сказав міністр.

За словами міністра, тепер Кабінет міністрів повинен затвердити його кандидатуру.

Войцех Балчун з 2005 року почав працювати в державній залізничній компанії PKP S.A. на посаді голови наглядової ради, а з 2008 по 2013 рік керував PKP Cargo S.A. (PKP S.A. володіє 33% цієї компанії), яка є другим після Deutsche Bahn вантажним залізничним перевізником в Євросоюзі.

Польські ЗМІ зазначають, що Балчун трансформував майже збанкрутілого державного перевізника в фінансово здорову компанію. Завдяки йому в 2013 році PKP Cargo провела IPO на Варшавській фондовій біржі. Деякий час очолював наглядову раду польської авіакомпанії LOT. Має нагороди "Обличчя року в бізнесі", "Кращий менеджер під час кризи".

Фракція БПП пропонує на посаду міністра охорони здоров'я нейрохірурга Усенко

Фракція "Блок Петра Порошенка" пропонує нейрохірурга, директора інституту Шалімова Олександра Усенко на посаду глави Міністерства охорони здоров'я.

Про це заявив народний депутат від БПП Сергій Березенко.

"Ініціатива від фракції - запропонувати ще одну кандидатуру. Це Олександр Усенко, директор інституту Шалімова, нейрохірург, людина, яка була заступником міністра охорони здоров'я свого часу, є лікарем, професором з величезним стажем. Тому зараз навколо цього йдуть переговори. Коли всі позиції будуть узгоджені, ми повинні винести в зал і провести засідання коаліції", - заявив він.

Автор: Мішель Арманд