Політика
14 квітня 2016
Нову коаліцію створили завдяки тушкам, - Найєм
Мустафа Найєм розповів, чому не вийде з фракції.
news-image

 Народний депутат Мустафа Найєм вважає, що коаліція, яка була сформована, є результатом залучення тушок. Про це передає кореспондент «Є!».

"Змушувати парламент приймати рішення - це абсурд. Я вже не кажу про той формат, яким чином створювалася коаліція і яким чином збивались тушки у фракцію і зрештою, ми про це говорили весь час. Але та процедура, яка була проведена, ну це... мені здається, що ми наперед закладаємо правила, які можуть бути використані проти всіх"
"Справа в тому, що, згідно з регламентом Верховної Ради, збори коаліції приймають рішення більшістю голосів від присутніх. Я не думаю, що були всі і зрештою я теж не бачив документа. Ми підписувалися рік тому під коаліцією. Потім пан Ляшко вийшов і нібито коаліції немає. Зараз вони знову створили коаліцію і вони вважають, що це продовження тієї коаліції. Я думаю, що зрозуміла всім проста річ - без тушок цієї коаліції не було б. Формат створення коаліції тушками - це загроза на майбутнє. Ми не знаємо, якою буде більшість наступного разу у парламенті і нам буде дуже-дуже важно опонувати тим людям, які таким чином створюють коаліцію тушками, збиваючи людей, підкуплюючи людей"

На запитання журналістів, чи буде пан Найєм виходити з фракції, він відповів, що ні. 

"Справа в тому, що ми розуміємо просту річ. При виході з фракції забирається мандат, заходять інші люди, які будуть кнопкодавити, як захоче лідер фракції і керівництво фракції. Якщо вам це подобається більше - то у вас є право вимагати цього. Я вважаю, що це неправильно. Нам голоси давало не лідерство фракції, не президент, а народ України. Якщо ви нам довірили - ми будемо виконувати свою роботу"