Політика
15 квітня 2016
Міклош очолить групу експертів з реформ при Кабміні
Екс-міністр фінансів Словаччини Іван Міклош очолить створену при Кабміні групу експертів, що допомагатиме в проведенні реформ.
news-image

Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає «Є!».

В уряді буде створено ядро, до складу якого увійде група фахівців. Очолить цих фахівців (вже є попередня домовленість) Іван Міклош. Це буде група підтримки реформ, — сказав Гройсман під час «години запитань» до уряду в Раді.

Прем'єр додав, що в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі залишаться працювати Максим Нефьодов і Юлія Ковалів. Він також додав, що збережеться ядро ​​реформаторів і в Міністерстві фінансів.

Ми не збираємося нікого розганяти, — заявив прем'єр.

Раніше Гройсман, анонсуючи можливий склад свого майбутнього уряду, заявив про варіант затвердження міністром фінансів Міклоша. Сам Міклош був згоден увійти в Кабмін Гройсмана за умови збереження за ним словацького громадянства, затвердження реформаторської та антикорупційної програми уряду, а також реформаторського складу уряду.

Після цього Гройсман подав законопроект про іноземців на посаді міністра фінансів.

Іван Міклош був міністром приватизації в Словаччині в 1991-1992 рр., віце-прем'єром-міністром економіки в 1998-2002 рр., міністром фінансів в 2002-2006 рр. і 2010-2012 рр. В даний час він є членом консультативної ради групи економістів VoxUkraine.

З лютого 2015 року Міклош був радником міністрів фінансів Наталії Яресько та економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса.

Читайте також: Міклош назвав умови, на яких очолить Мінфін