Події
20 квітня 2016
Під Радою протестують проти ЛГБТ-шлюбів (ФОТО)
Попри обіцянки громадським і церковним активістам, у парламенті готуються законопроекти про легалізацію гомосексуальних зв'язків.
news-image

З представником мітингувальників, координатором руху "За життя" (Рівне), священиком Віталієм Поровчуком поспілкувалася кореспондент «Є!».

Він розповів, що мітинг організували різні суспільні організації, а також представники православної, католицької, а також євангельських церков, які заради захисту традиційних сімейних цінностей об'єдналися в альянс "Україна за сім'ю".

Зібралися тому, що певні кола в уряді й президентська гілка влади намагаються змінити норми Конституції України, зокрема статтю Конституції, яка визначає сімью як добровільний союз чоловіка і жінки. Ії хочуть замінити таким чином, що кожний громадянин має право укладати шлюб, - повідомив Поровчук.

Таким чином, за його словами, закладаються конституційні основи на користь гомосексуальних звязків, тобто гомосексуального цивільного партнерства, і дозволити гомосексуалам, лесбіянкам і трансвеститам всиновлювати дітей. Також готуються законопроекти про навчальні програми, які будуть подавати дітям в школі, що гомосексуальні звязки є нормою.

Наскільки ми знаємо, такі законопроекти вже підготовлені і мають розглядатися в профільних комітетах, - повідомив учасник акції.

Він також повідомив, що вже підготовлені законопроекти про евтаназію, ортоназію і добровільне самогубство.

Ми вимагаємо, щоб конституційні основи були збережені, які забезпечують сімью, а також щоб в Конституції було захищено право людини на життя від зачаття до природної смерті, - підкреслив Поровчук.

Священик також повідомив кореспондентові, що представники громадських організацій і церков були спостерігачами в комітетах, коли готувалися зміни до Конститутції. Раніше їм вже обіцяли, що подібні ініціативи не будуть подаватися на розгляд, але в серпні все ж таки всупереч домовленостям подали. Тому сьогодні активісти зібралися, щоб не допустити прийняття подібних законопроектів і звернути увагу громадськості до резонансних питань. 

Читайте також: Священикам лютеранської Церкви Норвегії дозволили вінчати одностатеві пари