Події
25 квітня 2016
Лавров: Термін «Русский мир» не має нічого спільного з російським націоналізмом
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в інтерв'ю для фільму до ювілею Володимира Жириновського висловив думку, що термін «Русский мир» лише відображає багатонаціональну культуру Росії.
news-image

Про це передає «Є!» з посиланням на ТАРС.

Ця теза (програми Жириновського про захист росіян - прим.ред.), як і термін «Русский мир», нічого спільного не має з націоналізмом, - підкреслив Лавров.

За словами міністра, цей термін є «частиною нашої зовнішньополітичної доктрини захисту співвітчизників, просування ідеалів і цінностей «Русского мира» і відображає нашу багатонаціональну культуру».

У нас спільна мова, який нас всіх об'єднує - російську мову, всі наші громадяни цією мовою володіють, - додав глава російського МЗС.

Лавров додав, що російська культура за визначенням є багатонаціональною. Він привів як приклад Михайла Лермонтова зі шведськими коріннями і Олександра Пушкіна з африканськими країнами. На думку міністра, вони «були більш російськими, ніж багато «чистокровки».

Тому говорячи про «російськість», перш за все ми маємо на увазі нашу загальну культуру і, звичайно ж, визнаємо роль російського народу в формуванні цієї культури, в створенні умов для того, щоб ця країна була такою, якою вона є, в збереженні традицій і тієї спадщини, яку наші предки завоювали і в кінцевому підсумку сформували «Русский мир», - підсумував глава відомства.

 

Читайте також: Нардеп: «Порошенко задав ракетного удару «русскому миру»