Суспільство
26 квітня 2016
Гей-пара відсудила дитину в сурогатної матері
Жінка відмовилася віддавати дитину новоспеченим батькам, коли дізналася, що дочка буде рости в одностатевій сім'ї.
news-image

Американець Гордон Лейк і іспанець Мануель Сантос виграли суд по опікунству в сурогатної матері з Таїланду, передає «Є!».

Як повідомляє Daily Mail, жінка вирішила залишити новонароджену Кармен собі, дізнавшись про орієнтацію майбутніх батьків, проте ті стали домагатися свого права на виховання дівчинки через суд.

Щоб брати активну участь в процесі, гей-пара переселилася в Бангкок на довгих 16 місяців, поки тривало розгляд. Адвокати заявників зазначають, що вирішальну роль для винесення рішення зіграв той факт, що Гордон Лейк є біологічним батьком дівчинки, отже, має рівні права з її матір'ю, яка була готова розлучитися з маленькою Кармен за винагороду.

Варто відзначити, що гей-пара виховувала дівчинку з самого її народження, в тому числі і в період довгого судового процесу. Однак без дозволу біологічної матері чоловіка не могли вивезти Кармен в Іспанію, де планують жити далі.

До слова, Кармен - не єдиний дитина в цій нетрадиційної сім'ї. У липні 2015 року сурогатна мати з Індії народила Мануелю і Гордону хлопчика Альваро.

Читайте також: У Бангладеш був зарубаний мачете відомий гей-активіст