Суспільство
30 квітня 2016
Голова УКГЦ закликає Кабмін повернути стару ціну на газ для церков
На його думку, церква повинна завжди бути з народом.
news-image

Як передає «Є!», про це повідомила прес-служба Української греко-католицької церкви. 

"Усі споживачі: чи то населення, чи комунальні підприємства, чи релігійні організації мають платити справедливу ціну за газ. Ця ціна має бути об’єктивною, а її встановлення – прозорим і зрозумілим для усіх споживачів", - заявив Святослав Блаженний.

За його словами, протягом останніх років Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій офіційно зверталася до урядових структур із проханням щодо розрахування їм газу як для населення, а не як для релігійних організацій.

"Якщо сьогоднішня ціна для населення є справедливою і обґрунтованою, то ми перші будемо звертатися до Уряду з проханням таку ж ціну встановити і для релігійних організацій. Церква має нести тягарі, які несе її народ", - зазначив голова УГКЦ.

Нагадаємо, що нещодавно Кабінет міністрів затвердив Постанову №315, згідно з якою з 1 травня 2016 року по 31 березня 2017 року газ для населення коштуватиме 6,879 гривні за кубометр. А для релігійних організацій (крім обсягів, що використовуються для провадження виробничо-комерційної діяльності) кубометр коштуватиме 3,913 гривні.