Події
3 травня 2016
У Петербурзі пропонують звільняти чиновників за ганебні «ляпи» на плакатах до 9 травня
У Смольному визнали, що ні філологів, ні істориків у них немає, проте ганебні помилки помічають громадяни вже на готових плакатах.
news-image

Чиновників Смольного, які допустили фактичні і граматичні помилки в святкових плакатах до Дня Перемоги, потрібно звільняти, заявив російському телеканалу Life голова комісії з культури та освіти Заксобранія міста Максим Резник, передає «Є!».

Перші плакати з помилками вже з'явилися в Петербурзі і Ленінградській області.

Потрібно, щоб виправили помилки виробники, танки поміняли, переробили неякісні, мерзенні і образливі продукти. А відповідальність має нести керівництво Комітету з друку і Центр розміщення реклами. Повинна бути відповідальність рублем, доганою або звільненням, - сказав Резник.

Проте у міському Центрі розміщення реклами, який займається розробкою контенту, журналістам сказали, що в їх дизайнерському відділі немає філологів та істориків. Виправляти орфографію і граматику допомагає прес-служба.

Нагадаємо, фактичні помилки на подібних плакатах стали вже давно об'єктом глузувань у соцмережах. А нещодавно 28 квітня петербуржці звернули увагу на плакат "Спасибі дідові за перемогу" з американським танком.

29 квітня мешканці Шліссельбурга помітили на одній з міських вулиць розтяжку з написом "Перемога 70 років". Минулорічний плакат провисів 8 годин, потім його зняли.

Читайте також: "Вони боролися за Батьківщину!" У Росії привітали ветеранів плакатом з німецькими льотчиками (фото)