Світ
4 травня 2016
Нідерланди почнуть додавати в терористичний список дітей з дев'яти років
За останніми даними, в Сирії і Іраку на територіях ІД в даний час знаходяться близько 70 дітей з Нідерландів і 170 дорослих.
news-image

Нідерланди почнуть додавати в терористичний список дітей з дев'яти років. Про це повідомила Служба загальної розвідки і безпеки країни, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.
За даними організації, хлопчики, які проживають разом з батьками на підконтрольних ІДІЛ територіях, з дев'яти років проходять підготовку в тренувальних таборах.

Їх вчать стріляти зі зброї, використовувати холодну зброю і вбивати; в цьому ж віці вони присягають на вірність лідерові ІДІЛ Абу Бакр аль-Багдаді. Дівчата з цього віку починають носити паранджу і навчаються тому, як допомагати майбутньому чоловікові у збройній боротьбі, - відзначили в розвідувальній службі.

На думку фахівців, цього достатньо для того, щоб вважати таких дітей небезпечними в разі їх повернення до Нідерландів разом зі своєю сім'єю.

Розвідувальна служба буде привласнювати всім таким дітям реєстраційний номер і вносити їх в терористичний список. Ця інформація також буде доступна службам безпеки інших європейських країн.
За останніми даними, в Сирії і Іраку на територіях ІДІЛ в даний час знаходяться близько 70 дітей з Нідерландів і 170 дорослих.

Читайте також: У Польщі сина екс-воротаря збірної Росії офіційно звинуватили у шпигунстві на користь РФ