Світ
6 травня 2016
На виборах мера Лондона лідирує мусульманин
Садік Хан походить з родини іммігрантів з Пакистану.
news-image

На виборах мера Лондона за підсумками підрахунку 98,7% голосів лідирує кандидат від лейбористів, мусульманин Садік Хан, якого підтримали 44% виборців, повідомляє BBC, передає «Є!».

Його найближчий суперник Зак Голдсміт поки набирає 35% голосів. З огляду на те, що більшість голосів вже підраховано, це співвідношення навряд чи зміниться. Основний суперник кандидата-мусульманина - син мільярдера.

Садік Хан - мусульманин, іммігрант з Пакистану, один з восьми дітей подружжя, яке приїхало до Британії в 60-х роках минулого століття. Він виріс в робітничих кварталах. Протягом багатьох років Хан був відомий, як юрист і фахівець в області захисту прав людини.  Днями він заявив, що, якщо для Лондона буде вигідно залишатися в ЄС, він підтримає відповідну думку прем'єра Кемерона. 

Кандидат від лейбористів стверджує, що хоче бути мером для "всіх лондонців, є вони мільярдерами або водіями автобуса". На питання про мусульманську ідентичність політик відповів так:

"Це означає молитися, дотримуватися посту в Рамадан, їсти особливу їжу. Але моя ідентичність багатолика: я мусульманин, британець, європеєць, лейборист, адвокат, батько. Серед моїх друзів є прихильники всіх релігій, і я люблю Лондон, тому що він всіх поважає. У мене серце розривається, коли я чую, як Трамп хоче прогнати мусульман".

На пост мера Лондона балотувалися ще 10 осіб, але ніяких надій на те, щоб поборотися з Ханом і Голдсмітом, у них не було.

Садік Хан в разі перемоги стане першим мусульманином на посаді мера столиці країни ЄС.

Читайте також: Уельс незабаром зможе похвалитися найспортивнішими мусульманками