Події
12 травня 2016
У Чернівцях на танку-пам'ятнику часів Другої світової війни тепер написано: «На Москву!» (фото)
Напис поки ніхто не прибирає.
news-image

Чернівецький танк-пам'ятник, який через прізвище командира екіпажу лейтенанта Павла Нікітіна, називають в народі «танком Нікітіна», залишається в епіцентрі обговорень, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

Невідомі особи зробили на броні напис «На Москву!». Напис зроблено білою фарбою з балончика. Співробітники поліції даний факт поки не коментують. Напис поки ніхто не прибирає.

Як повідомлялося, кілька місяців тому на сайті міської ради збиралися підписи жителів під трьома електронними петиціями про подальшу долю танка - пам'ятника визволителям Чернівців. Одна група чернівчан пропонувала демонтувати пам'ятник, інше - зберегти як культурну спадщину, ще одна - перетворити в арт-об'єкт. В результаті після розгляду питання в міській раді танк залишився на своєму колишньому місці без змін.

Довідково. Танк екіпажу Павла Нікітіна першим прорвався до Чернівців 25 березня 1944 року, тим самим почавши операцію зі звільнення Буковини від фашистських загарбників. 21-річний лейтенант Нікітін згорів в танку під час бою і похований в Чернівцях. Пам'ятник встановлено в 1946 році.