Київ
13 травня 2016
Кінець «суддівській вакханалії» - скандал нардепа та батька судді Печерського суду щодо МАФу у центрі Києва
У столиці під час демонтажу незаконно встановленого МАФу біля готелю Hyatt стався скандал між радником Київського міського голови, нардепом Дмитром Білоцерковцем та Валерієм Підпалим – батьком судді Печерського суду.
news-image

Демонтаж МАФу, який розташовано за адресою вул. Володимирська, 2, розпочався о 7 годині ранку. На місці події розгорілася суперечка між власником МАФу (згідно з документами, ним є Валерій Підпалий, син якого працює у Печерському суді м.Києва) і радником Київського міського голови, нардепом Дмитром Білоцерковцем.


Валерій Підпалий прийшов із рішенням Печерського суду, відповідно до якого МАФ встановлено на законних підставах, тому, за його словами, процес демонтажу є порушенням закону. Варто зазначити, що рішення суду (фото у додатку) було підготоване о 8 годині ранку, хоча суд починає роботу о 9.00.


Варто зазначити, що Валерій Підпалий «легалізував» дану споруду та навіть отримав правовстановлюючі документи на право власності. Таким чином демонтаж МАФу намагається трактувати як злочин, що посягає на власність. Дане питання регулюється кримінальним кодексом України.


Дмитро Білоцерковець заявляє, що дане рішення суду є незаконним. Після емоційного з’ясування відносин він заявив, що «суддівської вакханалії більше не буде».

«Так сину і передайте, який насправді є власником цього МАФу ,- сказав чоловіку Білоцерковець, - а також передайте, що працювати суддею він більше не буде»


Директор Комунального підприємства "Київблагоустрій" Іван Кліпа повідомив, що конфлікт виник через фейковий документ на право власності.

 

«Конфлікт виник через те, що власники мають фейковий документ на право власності і намагаються відстояти свої права. Саме за допомогою фейкового рішення про право власності. Вони надали документи про те, що у них нібито є нерухомість. Але у них немає відведеної земельної ділянки, щоб цю нерухомість була можливість побудувати», - сказав Іван Кліпа.


Як раніше повідомлялося, згідно з документами, на батька судді Печерського районного суду В'ячеслава Підпалого - Валерія Львовича - оформлений сімейний бізнес – МАФ. Він був незаконно встановлений на землі, яка належить громадськості м.Києва.


МАФ було розташовано у міському сквері в межах охоронної (буферної) зони об'єктів всесвітньої культурної спадщини, які охороняються ЮНЕСКО. Згідно з висновком Департаменту містобудування та архітектури, земельна ділянка належить до земель історико-культурного призначення національного (загальнодержавного) значення.
2 грудня 2015 року Департамент міського благоустрою надав доручення директору КП «Київблагоустрій» демонтувати незаконний МАФ , що і було зроблено.


Втім Валерій Підпалий подав позови на Департамент міського благоустрою та КП «Київблагоустрій» до Печерського районного суду (там, де працює його син) і до Окружного Адміністративного суду міста Києва. І вже на наступний день Печерський суд наклав арешт на будівлю, а Окружний Адмінсуд задовольнив позов щодо визнання протиправними дій відповідачів. Згідно з цими рішеннями, демонтаж заборонений.