Суспільство
13 травня 2016
Завтра у Львові стартує велопробіг «Українці в Європі»
Учасники проїдуть через 16 країн, мета – привернути увагу до наслідків війни на сході України.
news-image

14 травня у Львові стартує благодійний велопробіг «Українці в Європі», передає «Є!» із посиланням на Радіо Польща.

Учасники велоподорожі поконають маршрут довжиною 10 тисяч км, траса проходитиме через 16 європейських країн. головна мета пробігу – привернути увагу європейців до наслідків війни на сході України та зібрати кошти для постраждалих учасників АТО.

Зі Львова учасники велопробігу попрямують до польського міста Замосць, потім до Варшави, звідти – до Праги. Далі шлях вестиме до Німеччини, Нідерландів, Бельгії, Люксембургу, Франції, Іспанії, Португалії, Монако, Італії, Словенії, Хорватії, Угорщини, Румунії та Молдови. Велопробіг «Українці в Європі» завершиться 24 серпня в Одесі, у день святкування 25-ї річниці незалежності України.

Під час акції, що триватиме три місяці, учасники хочуть нагадати мешканцям ЄС про те, що в Україні досі триває військовий конфлікт, зібрати гроші на реабілітацію ветеранів АТО та допомогу сім’ям загиблим, а також покращити імідж України за кордоном.

Участь у велопробігу «Україні в Європі» беруть колишні учасники АТО та спортсмени, при підтримці «Київської міської спілки ветеранів АТО», Товариства друзів України та МЗС України.

Читайте також: Українець зі зброєю напав на польського прикордонника