Світ
14 травня 2016
В Польщі розпочинається будівництво бази ПРО США
Архітектура ПРО НАТО буде завершена і дозволить захищати від балістичних загроз всю Європу
news-image

Церемонія початку будівництва бази протиракетної оборони США відбулася в п'ятницю в селищі Редзіково на півночі Польщі. У символічному відкритті будмайданчика на території колишнього військового аеродрому взяли участь польський президент Анджей Дуда, міністр оборони республіки Антоній Мачеревич, керівник МЗС Вітольд Ващиковський, заступник глави Пентагону Роберт Уорк, представники НАТО, передає «Є!».

Цьогорічну церемонію Уорк назвав "початком третьої, фінальної фази створення європейського щита ПРО". "База ПРО буде ідентична румунській (в четвер у Румунії був введений в дію комплекс протиракетної оборони Aegis Ashore", - зазначив він. "Коли будівництво завершиться в 2018 році, база в Польщі буде готова для оборони північної і центральної частин альянсу, - повідомив представник Пентагону.

"Європа і НАТО стикаються з новими викликами у сфері безпеки. Відповідь на ці виклики потребують еволюції НАТО, щоб забезпечити безпеку в XXI столітті", - додав він, зазначивши, що з цієї причини Північноатлантичний альянс інвестує в нові технології, в тому числі в ПРО .

Читайте також: Польща звинуватила Росію в масовому вторгненні безпілотників