Війна
23 травня 2016
Бойовики «ДНР» за наказом Захарченка відключили камери ОБСЄ біля Донецького аеропорту
Бойовики "ДНР" відключили обладнання моніторингової місії ОБСЄ в районі Донецького аеропорту.
news-image

Про це йдеться в звіті місії за 20 травня, пише «Є!».

Відзначається, що бойовики відключили енергопостачання обладнання СММ, заявивши, що вони отримали наказ від ватажка "ДНР" Олександра Захарченко.

Озброєні члени "ДНР" зупинили роботу віддаленого моніторингового обладнання СММ в районі Донецького аеропорту, що є порушенням Доповнення до Комплексу заходів з виконання Мінських угод. СММ дізналася, що вони відключили енергопостачання вищезазначеного обладнання СММ у м. Донецьк, заявивши, що вони отримали наказ від пана Олександра Захарченка", - повідомляє СММ.

В ОБСЄ наголосили, що розміщення обладнання відбувалося заздалегідь при координації з усіма сторонами до його установки.

Спільний центр з контролю та координації і контактні особи "ДНР" були поінформовані про цей інцидент. Розміщення обладнання відбувалося при координації зі сторонами до його встановлення. Дії озброєних членів "ДНР" фактично вивели з ладу камери СММ в районі Донецького аеропорту", - підсумували в ОБСЄ.

Нагадаємо,  у січні стало відомо про плани ОБСЄ встановити відеокамери по всій лінії розмежування, щоби спостерігати за порушеннями режиму тиші.

Читайте також: Спостерігачі ОБСЄ побачили, як обстрілювали Авдіївку