Світ
23 травня 2016
17 сімей жертв паризьких терактів готують позови проти Бельгії
Родичі загиблих звинувачують бельгійську владу в тому, що маючи дані про можливі теракти, не було прийнято достатньо заходів, щоб їм запобігти.
news-image

17 сімей жертв терактів, що сталися в Парижі 13 листопада 2015 року, готують позови до судів Бельгії зі звинуваченнями бельгійської держави в тому, що вона не вживала достатніх заходів для запобігання трагедії. Про це повідомила радіостанція RTL, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

За її даними, сім'ї звинувачують Бельгію у недбалості у спостереженні за братами Брахімом і Салахом Абдесламами при тому, що спецслужби мали відомості, які повинні були їх насторожити.

Позови спираються на висновки доповіді бельгійського комітету з контролю за діяльністю поліції Бельгії, в якій зазначається упущення в спостереженні за особами, причетними до підготовки і здійснення терористичних атак в Парижі.
У французькій столиці і його передмісті Сен-Дені 13 листопада 2015 року сталась серія терактів. На стадіоні, де проходив матч між збірними Франції та Німеччини, прогриміли вибухи: три смертники привели в дію пояси з вибухівкою. Майже одночасно збройні вилазки були вчинені на бульварах Шарон і Вольтер, на вулиці Фонтен-о-Руа і на вулиці Алібером. Після цього екстремісти увірвалися в розташований в тому ж районі концертний зал "Батаклан" і захопили заручників.
В результаті атак тоді в цілому загинули 130 осіб, ще близько 350 постраждали.

Читайте також: Генштаб оприлюднив фото з околиць Авдіївки