Війна
24 травня 2016
Турчинов: Втрати ЗСУ за минулу добу - найбільші за останній рік
У результаті обстрілу в зоні АТО загинули 7 українських військових, ще дев'ятеро поранені.
news-image

Глава РНБО України Олександр Турчинов повідомив, що за останню добу ВСУ зазнали найбільших втрат в Донбасі за останній рік, пише «Є!» з посиланням на прес-службу Ради безпеки.

Тільки за останню добу в результаті обстрілу сім українських військовослужбовців загинули, дев'ять отримали поранення, - повідомив він.

Турчинов заявив, що російські окупаційні війська значно посилили інтенсивність обстрілу позицій ВСУ.

Відповідальність за ці криваві провокації несе військово-політичне керівництво РФ, яке системно і послідовно торпедує мирний шлях вирішення конфлікту і звільнення окупованих територій, - підкреслив він.

Глава РНБО також вказав, що про системну підготовку до активізації військового протистояння з боку РФ свідчить концентрація уздовж лінії розмежування забороненого Мінську домовленостями важкого озброєння.

Також, протягом останнього місяця значно активізувалося використання російських безпілотних літальних апаратів як розвідувальних, так і ударних.

Хочу привернути увагу наших стратегічних партнерів до демонстративної і цинічною дискредитації Росією всіх спільних мирних зусиль, - сказав Турчинов, підкресливши, що "шлях умиротворення агресора замість посилення санкцій і інших реальних дій, призводить лише до зростання числа жертв як серед українських військових, так і серед мирного населення, а також збільшує небезпеку розв'язання Кремлем повномасштабних військових дій в Європі ".

Раніше в штабі АТО повідомили, що ситуація в зоні проведення АТО станом на 6:00 24 травня загострилася. Противник продовжив обстрілювати з мінометів зміцнення сил АТО біля Мар'їнки і Красногоровки, в Луганській області бойовики вели вогонь з великокаліберних кулеметів і озброєння БМП в районі Новозванівка.

В цілому, з півночі бойовики 9 разів застосовували зброю проти українських воїнів.

Нагадаємо, 22 травня бойовики обстріляли Авдіївку з важкої артилерії, в результаті чого один військовий ВСУ загинув, один отримав поранення.

Читайте також: За добу загинули сім українських військових