Суспільство
25 травня 2016
20 найгучніших висловів Надії Савченко
В кожній фразі української льотчиці відчувається незламна воля.
news-image

25 травня Надія Савченко нарешті повернулася на батьківщину, повідомляє «Є!».

Понад 2 роки вона незаконно отримувалася на території РФ. І протягом цього часу льотчиця неодноразово у своїх листах до українців та в зверненнях через адвокатів дуже яскраво висловлювалась з приводу свого положення, кожного разу підкреслюючи свою мужність та відданість власній правді. Ми відібрали 20 найкращих цитат Надії. 

"Не визнаю ні провини, ні вироку, ні російського суду. І поки за мене будуть торгуватися, життя мене буде покидати, і Росія мене все одно поверне в Україну - живою чи мертвою, але поверне".
"Я винна тільки в тому, що захищала свою Батьківщину, свій український народ, якому давала присягу, свободу і добробут моєї землі".

"Вони судили мене перший раз і обгадились по вуха. Тепер, щоб приховати свої злочини мого викрадення, хочуть судити вдруге. Ніби для екстрадиції. Але хочуть судити так хитро, щоб я сама визнала все те, чого не робила і не зроблю. Хочуть мене повернути до України не героєм, а злочинцем, хоча самі злочинцями і є".
"Я вірю в свій народ. І я вірю, що у нас дійсно чиста, гідна і славетна нація".

"Українкою я народилася, українкою я і помру".
"Фізично я відчуваю себе нормально. Морально — фігово. Як інакше людина може відчувати себе у в'язниці? В Україні рабами не народжуються".

"Я ще не так довго голодую, але витримаю стільки, скільки знадобиться, щоб і мій народ мав право бути українцями на українській землі, жити правдиво, чесно і по совісті, самим вирішувати свою долю. Україна переможе, я вірю"
"Що було найважчим в голодуванні? Дивитися в очі горобцям. Вони звикли, що я їх підгодовую на решітці хлібом, печивом, і потім щоранку прилітали і влаштовували скандал".

"Українці вже показали світові приклад Революції Гідності і як боротися зі злочинною владою. А зараз мені та й усій Україні доводиться боротися ще й з безчинною владою сусіда".
"Якщо ви поважаєте міжнародне право, то тоді я маю імунітет і маю бути на волі вже... А ви, як Росія завжди робить, полюєте на міжнародне право, і тоді, звичайно, ви маєте право мене судити по вашій совісті".

"Я з вами, я не помру, поки ми разом не зламаємо стіни цієї кривавої в'язниці народів під назвою Кремль".
"Ми зробили всім очевидне відкриття, що суд Росії – це не закон, а цирк шапіто. Судді і прокурори виглядали просто жалюгідно і після суду пішли заливати своє горе горілкою. Відмучилися, думають вони".

"В Росії президент взагалі - дурень, або негідник. Якщо він сам вірить в те, що росіянам добре живеться, то він дурень. А ось якщо він хоче, щоб росіяни в це вірили, то він негідник".
"Я ніколи не мала ніякої ненависті до росіян і до російськомовних".

"Я ніколи не скажу, що росіяни погані. Я не кажу про таких брехливих і продажних, як слідство та суд. Але зрозумійте: немає поганого народу, є погані люди".
"Суд - фарс, вирок - блеф. Торгуватися будуть. Кожен буде хотіти урвати за мене якомога більше і чекати слушної нагоди, щоб не втратити свою власну марку. Я товаром не стану. Свою долю я вирішу сама".
"Якщо ви хочете показати, які руські фашисти і як вони вміють вбивати людей, у вас це добре виходить".

"Майдан в Росії буде. Путін не зможе тримати свою владу на крові людей".
"Живою або мертвою я вже перемогла".

"Я хочу попросити вибачення у всіх матерів, діти яких не повернулися додому. Вибачте, що я - повернулася. Дякую всім, що боролися за мене. Завдяки вам я вижила. І всім моїм ворогам я дякую, тому що всупереч вам я вижила".
Читайте також: Путін підписав указ про помилування Савченко