Суспільство
26 травня 2016
У СБУ посилили співпрацю із міжнародними відомствами заради реформування (ВІДЕО)
Служба безпеки України оновлюється завдяки підтримці іноземних партнерів.
news-image

Як повідомляє «Є!», про це сьогодні розповів Василь Грицак під час презентації перспектив реформування відомства на VIІI Міжнародної конференції "Захист демократичних цінностей і дотримання прав людини в діяльності спецслужб".

У конференції беруть участь представники офісу зв'язку НАТО, Центру інформації та документації НАТО в Україні, Женевського центру демократичного контролю над збройними силами, керівництво СБУ та активісти неурядових організацій.

За словами голови СБУ, українські спецслужбовці вміють протистояти проявам сепаратизму, незаконному обігу зброї та атакам ворога в інформаційній війні.

Очевидно, що плани агресора йдуть набагато далі кордонів України. Ми маємо бути готовими дати відсіч. Тому під час реформування й оновлення не можна допустити зниження ефективності Служби, - підкреслив Грицак. - Поєднавши досвід і бачення оперативної ситуації, всі разом маємо розробити автентичну модель української спецслужби. Не підлягає сумніву, що вона мусить бути європейською, побудованою на засадах демократії та законності".

Крім того, очільник відомства наголосив, що продуктом співпраці міжнародної дорадчої групи є проект концепції реформування СБ України.

Метою змін, які проводяться і надалі проводитимуться в Службі безпеки України, є посилення її спроможності протидіяти сучасним зовнішнім і внутрішнім загрозам національній безпеці, збільшення внеску в європейську та глобальну безпеку, уточнення функцій і повноважень, посилення демократичного цивільного контролю, відновлення, крок за кроком, нормальної безпекової ситуації в усій державі, незалежно від регіону", – заявив Грицак.

Читайте також: ГПУ та СБУ обшукують офіс соратника Саакашвілі в Одесі