Суспільство
26 травня 2016
МЗС України висловило протест щодо вироку у справі Клиха та Карпюка
Українська сторона обурена рішенням російського суду.
news-image

У Міністерстві закордонних справ України назвали ганебним та політизованим вирок, який був винесений Верховним судом Чечні Карпюку та Клиху, пише «Є!» із посиланням на прес-службу відомства.

Також МЗС виразило рішучий протест з приводу засудження Миколи Карпюка та Станіслава Клиха до 22,5 та 20 років позбавлення волі відповідно.

"Російська сторона неприховано демонструвала замовний характер справи – докази сторони захисту та свідчення рідних незаконно ув’язнених українців систематично відхилялися, а щодо Миколи Карпюка та Станіслава Клиха неодноразово застосовувалися у ході слідчих дій тортури та інші заборонені методи дізнання. Протягом усього часу утримання українців чинилися незаконні перешкоди щодо їх відвідання консульськими посадовими особами України, що є грубим порушенням норм міжнародного права", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього у Міністерстві закордонних справ закликали РФ негайно скасувати цей вирок та звільнити Карпюка та Клиха, а також усіх інших незаконно утримуваних українських політв'язнів.

Читайте також: Порошенко прокоментував вирок суду РФ Карпюку та Клиху