Світ
27 травня 2016
30 чоловіків і дівчина: Відео «масового згвалтування» шокувало всю Бразилію
Поліція Бразилії розшукує понад 30 чоловіків, яких підозрюють у тому, що вони зґвалтували 16-річну дівчинку в Ріо-де-Жанейро, а потім розмістили відеозапис нападу в соціальних мережах.
news-image

Цей інцидент спричинив шквал протестів у Бразилії, передає «Є!» з посиланням на ВВС Україна

Учасники масової інтернет-кампанії закликають покласти край, як вони кажуть, "культурі зґвалтувань" у бразильському суспільстві.

Точної інформації про інцидент поки немає.

За словами самої дівчинки, в суботу вона прийшла до свого хлопця в бідному районі в західній частині Ріо-де-Жанейро. Згідно з заявою, яку вона подала в поліцію, вона прокинулася в неділю цілком гола і нічого не пам'ятала.

На її тілі були численні травми, і її оточували три десятки чоловік. Після цього вона повернулася додому.

Лише через кілька днів вона дізналася, що дехто з підозрюваних у її зґвалтуванні чоловіків розмістили фото нападу в Twitter.

Крім того, інтернетом швидко поширився 40-секундний відеозапис зґвалтування, що супроводжувався хвилею жінконенависницьких коментарів. Незабаром акаунти цих людей було закрито.

Спочатку дівчина не говорила про це навіть матері, проте після поширення відео у соцмережах їй довелося звернутися до правоохоронців. Поліція виписала ордери на арешт підозрюваних, зокрема й бойфренда дівчинки.

Читайте також: Біля станції метро «Гідропарк» іноземець зґвалтував киянку