Війна
28 травня 2016
Під Маріуполем відбулися бої з диверсантами
Штаб АТО повідомляє про порушення режиму тиші з боку бойовиків.
news-image

Ситуація в зоні АТО залишається напруженою - бойовики за минулу добу грубо порушували режим припинення вогню, повідомляє «Є!».

Вночі вони навіть застосовували важке артилерійське озброєння, заборонене мінськими домовленостями. Всього за добу сепаратисти відкривали вогонь 40 разів, говориться в повідомленні штабу АТО.

Повідомляється, що позиції український військ на південь від Авдіївки вчора ввечері були обстріляні зі стрілецької зброї, гранатометів, а також мінометів калібру 82 мм і 120 мм. Поблизу Зайцевого сепаратисти також били по опорних пунктах сил АТО з 82-мм мінометів.

Спекотніше всього минулої ночі було на Маріупольському напрямку. Українські підрозділи поблизу Широкино і Водяного були обстріляні зі стрілецької зброї і гранатометів. "По позиціях ЗС України в районі Новотроїцького бойовики кілька разів відкривали вогонь з 82-мм і 120-мм мінометів, а також вперше за останній час здійснили обстріл опорних пунктів сил АТО з реактивної системи залпового вогню БМ-21 "Град", - йдеться у повідомленні штабу.

Також поблизу селища Миколаївка бойовики відкривали вогонь з 152-мм артилерійських систем. На Маріупольському напрямку також відбулося бойове зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою сепаратистів. В результаті вогневого контакту бойовики відступили.

Читайте також: Під Красногорівкою і Новотроїцьким бойовики обстрілювали позиції ЗСУ із зенітних установок