Події
30 травня 2016
У Кремлі закликали Путіна приборкати свої імперські апетити
На розумний заклик Путін відповів пафосно і традиційно - пообіцяв захищати самостійність і незалежність держави до кінця свого життя.
news-image

У ході засідання президії економічної ради з президентом Росії Володимиром Путіним глава Центру стратегічних розробок (ЦСР) Олексій Кудрін порадив главі держави знизити рівень геополітичної напруженості для розвитку економіки, повідомляє «Є!» з посиланням на російські «Ведомости».

На його думку, відмова від амбіцій дозволить країні нагнати держави Заходу в технологічному і економічному відношенні.

Однак, як повідомляє видання, президент РФ дав зрозуміти колишньому міністру, що Росія, навіть відстаючи в якихось моментах від розвинених країн, не може дозволити собі «торгувати суверенітетом». При цьому, Путін пообіцяв захищати самостійність і незалежність держави до кінця свого життя.

Не Росія першою почала, - заявив Путін.

Однак погодився,  що «слід всіма силами уникати збільшення напруженості і не піддаватися на провокації».

Нагадаємо, у квітні прес-секретар президента Дмитро Пєсков заявив, що Кудріна в Кремлі вважають одним з найвидатніших фахівців з фінансів в світі. Пєсков додав, що Кудрін, який займав пост глави Мінфіну з 2000 по 2011 рік, був одним з кращих членів кабінету міністрів Росії і «було б невірно не використовувати його експертизу для побудови тих чи інших планів». Експерти вважають, що Путін був змушений запросити Олексія Кудріна для рятування російської економіки.

Читайте також: Путін не відмовився від мети знищити українську державу, - експерт