Події
30 травня 2016
Уперше українські представники працюватимуть у центральному офісі Інтерполу
Національна поліція на сьогоднішній день активно співпрацює з Інтерполом, і незабаром Україні вперше нададуть можливість мати двох оперативників в центральному офісі організації.
news-image

Про це перший заступник глави Національної поліції - начальник кримінальної поліції Вадим Троян повідомив в інтерв'ю Цензор.НЕТ, відповідаючи на питання про співпрацю Нацполіціі України з Інтерполом, передає «Є!».

Так, і затримуємо осіб, що розшукуються Інтерполом; депортуємо їх. Скажу більше, за минулий рік ми посіли третє місце по роботі з мігрантами. Уявляєте, як щільно працює в цьому плані Україна? В Інтерполі є такий проект "Мілленніум". Суть його у відділі, який займається повним аналізом всіх злодіїв в законі і кримінальних авторитетів у світі. Відстежується їх пересування, вплив на ситуацію. Це дуже круто. І вперше за всю історію співпраці з Україною генеральний секретар Інтерполу підтвердив мені, що Україні нададуть можливість мати двох оперативників в центральному офісі, - розповів Троян.

Він також зазначив, що на даний момент відібрано 8 кандидатів на посади в Інтерполі.

У мене пройшли співбесіди, відібрані 8 кандидатів. Зараз вони проходять співбесіди, і скоро двоє наших оперативників будуть працювати в Інтерполі. Тобто ті злодії, які біжать від нас або намагаються легалізувати бізнес за кордоном, - швидко потраплять в поле зору людей, які знають їх "заслуги" на батьківщині, - додав Троян.

 

Читайте також: Інтерпол розшукує вбивцю Нємцова