Події
31 травня 2016
Савченко в Раді заспівала гімн і зняла свій портрет з трибуни
Свій портрет Надія Савченко замінила банером із в'язнями Кремля і нагадала депутатам про головну мету їхньої діяльності.
news-image

Сьогодні засідання ВР розпочалося з промови звільненої української льотчиці і народного депутата від "Батьківщини" Надії Савченко, повідомляє кореспондент «Є!».

Вона одразу подякувала всім українцям, які боролися за неї і попоросила вибачення у матері бійця Вадима Пугачова, який загинув під час затримання російських ГРУшників Александрова і Єрофєєва, на яких обміняли Савченко.

Вибачне, що я жива, а ваша дитина мертва, - зазначила Савченко.

Вона також пообіцяла депутатам, що не дасть їм "забути про хлопців, які вмирали на Майдані і продовжують вмирати на Донбасі за Україну". 

Вони стоять з нами за Україну і вони не ляжуть в могили доти, доки ми не отримаємо ту Україну, за яку померли вони і про яку мріємо ми, - сказала Савченко.

Вона також зазначила, що "народ України не дасть нам сидіти в цих кріслах, якщо ми будемо зраджувати їх".

Змінивши банер на трибуні, Надія Савченко зазначила, що ці в'язні "і зараз ще сидять в тилу ворога і виборюють Україну".

Для того щоб кожного разу, коли ви виступали на цій трибуні, дивилися їм у вічі і розуміли, що ви не маєте права не витягнути останнього з них, - пояснила свій вчинок нардеп.

Наприкінці своєї промови Надія Савченко заспівала гімн України.

 

Читайте також: Савченко вже приїхала до Ради (ФОТО)