Війна
3 червня 2016
Загострення в зоні АТО: бойовики понад 49 разів обстріляли позиції ЗСУ
Бойовики обстріляли з мінометів калібру 120 мм опорні пункти сил АТО в районі Пісків та Опитного.
news-image

Лише з вчорашнього вечора до опівночі зафіксовано понад 30 випадків застосування ворогом зброї проти українських захисників, повідомляє «Є!» з посиланням на прес-центр штабу АТО. 

На Донецькому напрямку противник використовуючи міномети калібру 120 мм, намагався поцілити по декількох опорних пунктах сил АТО в районі Пісків та Опитного. Протягом 2 годин, починаючи з 20.00 по наших бійцях випустили 86 мін з мінометів калібру 82 мм та 10 великокаліберних мін.

Також були здійснені постріли зі стрілецької зброї, кулеметів великого калібру та гранатометів в районі Авдіївки. Захисників шахти Бутівка російські найманці накривали вогнем з 82 та 120 мм мінометів. 

На Горлівсько-Світлодарській дузі неподалік Луганського, Зайцевого та Троїцького ворог бив з великокаліберних кулеметів, озброєння БМП та 82 мм мінометів.

Також зросла активність НЗФ й на Маріупольському напрямку, де зафіксовано 31 обстріл. Зокрема в районі Новотроїцького бойовики вкотре використали міномети калібру 120 мм, а поблизу н.п. Павлопіль 82 мм міномети. Неподалік Березового та Гнутового позиції наших підрозділів декілька разів були обстріляні зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів, а в районі Широкиного, Славного та Тарамчука з автоматичних гранатометів. З 120 мм міномету випустили 2 міни по спостережному пункту поруч Широкиного.

Біля Новозванівки на Луганщині наші воїни були неприцільно обстріляні з стрілецької зброї та гранатометів, а в районі Станиці Луганської з АГС.

Читайте також: Комбат ЗСУ розповів про бої з бойовиками під Авдіївкою