Події
6 червня 2016
СБУ заявляє про російській слід у підготовці терактів під час Євро-2016
Головними цілями терористів мали стати мечеть, синагога, державні та адміністративні будівлі.
news-image
У Службі безпеки України на сьогодні допускають російський слід в терористичних актах, які готувалися у Франції під час проведення Євро-2016. Про це заявив глава СБУ Василь Грицак, передає «Є!» з посиланням на Тиждень.ua.
 
Версія про російський слід виникла в самому кінці, коли між ним (затриманим в Україні французом – прим.ред.) і тими, з ким він спілкувався, в рамках спецоперації, організованою СБУ, він запропонував додатково кілька тисяч євро за те, щоб громадянин України супроводжував цей вантаж на територію Європи. І це ключовий момент. Тому ми вважаємо, що це може бути «підстава» російських спецслужб, – сказав він.

Також Грицак зазначив, що головними цілями терористів у Франції мали стати мечеть, синагога, державні та адміністративні будівлі.

Об'єктами підриву повинні були стати – як би дивно це не звучало, але це задокументовано – мусульманська мечеть, єврейська синагога, установа, яка займається зборами податків з громадян Франції і пункти, які ведуть спостереження за автобанами, і багато інших місць, – заявив Грицак.

Він зазначив, що всього планувалося  15 терактів.

Раніше він заявив, що СБУ запобігла 15 терактам у Франції під час чемпіонату Євро-2016 .

 

Читайте також: СБУ затримала терористів, що готували теракти у Франції під час Євро-2016