Світ
12 червня 2016
Засновники Led Zeppelin постануть перед судом через плагіат
Відомих музикантів звинуватив у плагіаті гурт Spirit.
news-image

Засновники легендарної рок-групи Led Zeppelin Джиммі Пейдж і Роберт Плант постануть перед судом Лос-Анджелеса в процесі за позовом про плагіат в одній з найвідоміших своїх пісень «Stairway to Heaven», повідомляє The Guardian, передає «Є!».

Правонаступники менш відомої широкому загалу групи Spirit стверджують, що вступ «Stairway to Heaven» (записана в 1970-1971 роках) повністю запозичено з пісні Spirit під назвою «Taurus» (написана в 1967 році). 

Представники Led Zeppelin і засновники групи стверджують, що не були знайомі з творчістю Spirit перед написанням свого хіта. Однак пізніше стало відомо, що Led Zeppelin виступали на розігріві у Spirit в 1968 році в США.


Гітарист Spirit Ренді Скідмор в інтерв'ю різним музичним журналам неодноразово звертав увагу на схожість вступів двох пісень, проте не робив спроб звернення до суду і помер в 1997 році. Позов був поданий від імені його правонаступників.

Представники Led Zeppelin заперечували, що вступ в тональності ля-мінор використовувалося в музиці століттями і представники Spirit не беруть до уваги інші вісім хвилин «Stairway to Heaven».

Суддя, який веде справу, заявив, що в світлі наявності великої кількості переконливих аргументів з обох сторін позов буде переданий на розгляд суду присяжних.

Читайте також: З'явилося відео нашумілої критики радянським співаком творчості Led Zeppelin і Rolling Stones