Світ
12 червня 2016
Встановлено особу стрілка, що вбив відвідувачів нічного клубу в США
Поліція повідомляє вже про 50 загиблих.
news-image

Журналістка з Орландо Анджела Тейлор у своєму Twitter повідомила, що особу стрільця встановлена ​​- це Омар Матін (Omar Mateen) з міста Порт-Сент-Люсі (Флорида), передає «Є!» з посиланням на Reuters.

Шеф поліції Орландо Джон Міна повідомив на брифінгу, що близько 42 особи постраждали і були госпіталізовані. Пізніше були оприлюднені дані про 50 загиблих внаслідок стрілянини.

Стрілець відкрив стрілянину по відвідувачах близько 2 години ночі за місцевим часом. Зловмисника у клубі вбили після перестрілки з поліцейськими після декількох годин протистояння. У перестрілці брали участь дев'ять правоохоронців, один був поранений. За словами Міни, рішення про штурм допомогло врятувати життя близько 30 чоловік, які залишилися в клубі наодинці зі стрільцем.

Шериф повідомив, що бійню в клубі можна розглядати як "акт внутрішнього тероризму" - мабуть, це означає, що стріляв громадянин США.

Представник ФБР на прес-конференції у відповідь на запитання журналістів про те, чи може той, хто стріляв, бути пов'язаний з екстремістськими течіями, наприклад з ІГ, відповів, що таких даних немає.

Нагадаємо, в результаті стрілянини в нічному клубі Pulse в Орландо загинули близько 20 осіб.

Читайте також: У США в гей-клубі сталася стрілянина й захоплені заручники