Політика
14 червня 2016
Бабак розповіла, як дерибанять кошти, виділені комунальним підприємствам
Альона Бабак розповіла, хто чинить спротив утворенню ОСББ.
news-image

Член робочої групи з питань реформування житлово-комунального господарства Альона Бабак розповіла кореспонденту «Є!» про супротив створенням ОСББ.

"У кожному місті є свої спонсори, в кожному місті є сьогодні ті люди, які саботують створення об'єднань, дезінформуючи людей"

Альона Бабак розповіла про міфи, які штучно створюються навколо цього процесу:

"Наприклад, перша дезінформація, яку людям кажуть: у разі створення об'єднання ви всі будете платити борги по житлово-комунальних послугах, які є сьогодні в окремих квартир вашого будинку перед ЖЕКом. Що ЖЕК передасть борги об'єднанню. Ні, це неправда. Тому 417 Закон, основне тіло цього закону говорить про те, що кожен власник відповідає виключно за своїми зобов'язаннями. Це є міф, який намагаються використати для того, щоби не давати, заблокувати можливість людей створювати об'єднання"

А в одному з міст місцева влада взагалі "попросила" відтермінувати цей закон на рік.

"У місті Дніпропетровськ 600 млн гривень у міському бюджеті цього року виділено виключно на комунальні підприємства для обслуговування виключно будинків, в яких не створено об'єднання для проведення робіт капітального характеру. І коли активісти руху ОСББ звернулися до міста і сказали: "Шановні, дайте кошти на об'єднання", і місті сказали: "Відтермінуйте ваш закон на один рік, дайте нам можливість ці гроші використати"
"Є супротив, тому що всі розуміють, що втрачається можливість так званого "дерибану" бюджетних грошей через комунальні підприємства, які спрямовувалися на наші будинки"