Події
14 червня 2016
Порошенко доручив підготувати план загальної мобілізації на випадок повномасштабного вторгнення
Важливою є жорстка, активна оборона, яка позбавляє сенсу наступальні дії противника.
news-image

Про це він заявив в ході науково-практичної конференції "Уроки гібридної війни: військові аспекти", яка проходить в Генеральному штабі Міністерства оборони України, повідомляє «Є!» з посиланням на прес-службу глави держави.

На випадок повномасштабного вторгнення повинен бути відшліфований план загальну мобілізацію і функціонування держави в умовах воєнного стану ... Те, що ми зараз не оголошуємо загальну мобілізацію, викликано лише тим, що кампанія побудови контрактної армії ефективна, - заявив він.


Він також зазначив, що для врегулювання ситуації недостатньо тільки військового, дипломатичного, економічного чи іншого окремого підходу.

Розв'язана проти нашої держави гібридна війна вимагає від нас продовжувати застосовувати асиметричне комплексне реагування на загрози. Оборона від гібридної агресії теж повинна бути гібридною, - відзначив він, підкресливши, що важлива жорстка, активна оборона, яка позбавляє сенсу наступальні дії противника, активна дипломатія, спрямована на забезпечення підтримки України, продовження дії міжнародних санкцій проти агресора.

Крім того, він звернув увагу на необхідність вивчення можливостей територіальної оборони держави.

На випадок агресії, питання побудови територіальної оборони, з урахуванням досвіду останніх двох років повинні бути ретельно опрацьовані, - зазначив він, підкресливши необхідність охорони важливих державних об'єктів в глибині нашої території.

Також Порошенко доручив за підсумками роботи скласти проекти рішень і винести їх на засідання РНБО і передати на розгляд уряду.

Читайте також: Поки що не можу пообіцяти, що мобілізації цього року взагалі не буде, - Порошенко