Політика
18 червня 2016
Генсеку ООН пригадали його слова про Крим
Після скандальної заяви Пан Гі Муна про ключову роль Росії в світі, йому пригадали вислови про Крим.
news-image

Координатор групи "Інформаційний опір", народний депутат Дмитро Тимчук висловив своє обурення заявою генсека ООН Пан Гі Муна про "критично важливу роль Росії" у врегулюванні конфлікту на Донбасі. Військовий експерт також пригадав генсеку ООН його слова про анексію Криму, повідомляє «Є!».

"Коли Путін захоплював Крим, керівництво ООН розповідало про "необхідність діалогу політичних сил в Україні", а тепер мовить про "важливу роль РФ" (тобто агресора) в події на Донбасі. Теж сумнівна позиція. Але ж "нічого кращого у нас немає", - пише Тимчук в своєму Facebook.
"Мінські домовленості" не працюють з моменту підписання і майже півтора року. Мінськ-2 - галюциногенна абстракція, але "нічого кращого у нас немає". Господа з місії ОБСЄ, набитою росіянами, їдять з бойовиками горілку в Донецьку і використовують службовий транспорт як таксі для терористів. СММ ОБСЄ - сюрреалізм в чистому вигляді, але "нічого кращого у нас немає", - додав військовий експерт. "Логіка: у нас є велосипед, їздити ми на ньому не можемо через відсутність коліс, педалей і керма, але зобов'язані тягати його на собі скрізь. Адже, трясця його матері, нічого кращого у нас немає ...", - додав він. Генсек ООН Пан Гі Мун під час виступу в Санкт-Петербурзі заявив, що Росія, як постійний член Ради безпеки з правом вето, повинна "зіграти критично важливу роль" у вирішенні "невідкладних глобальних проблем, від завершення конфліктів в Україні і Сирії до захисту прав людини і контролю за нерозповсюдженням зброї масового знищення".

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко заявив, що глибоко ображений цими заявами і направив лист з протестом генсеку ООН. За словами Єльченка, він не розуміє, як керівник ООН "може говорити речі, які є по суті похвалою ролі Росії у врегулюванні конфлікту в Україні, в той час як Росія є головним гравцем в агресії проти України, в підтримці цього конфлікту в розпаленому стані".

Читайте також: Посол України обурений заявою генсека ООН у Росії