Політика
18 червня 2016
У розмові з Самантою Пауер Гройсман чітко назвав головних ворогів України
За його словами, перш за все з ними необхідно вести боротьбу.
news-image

У п'ятницю Володимир Гройсман зустрівся з постійним представником США в ООН Самантою Пауер. Їх обговорення стосувалося взаємодії в контексті протистояння російської агресії і процес реформ в Україні, передає «Є!».

Прем'єр заявив, що в України є "три ворога: Росія, корупція, популізм. Це три повноцінних ворога, які сьогодні заважають розвитку України", разом з тим, В.Гройсман зазначив, що уряд налаштований проводити потрібні реформи, продовжує взаємодію з МВФ і розповів про пріоритети роботи Кабміну - забезпечення макроекономічної стабільності, підвищення інституційної спроможності, боротьбі з корупцією , забезпеченні національної безпеки і поліпшення бізнес-клімату.

С.Пауер зазначила, що "Україна веде боротьбу на двох фронтах - в протистоянні агресії і в проведенні необхідних реформ" і наголосила на необхідності успішного проведення реформ, що дозволить ефективно відповідати на виклики, породжені російською агресією.

Сторони обговорили плани роботи нового Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб. Український прем'єр наголосив на необхідності розробки середньострокової стратегії реінтеграції тимчасово окупованих територій. 

"Моє повідомлення - ми любимо Донбас. Я буду на сході України не менше, ніж на заході. Я вважаю, що це дуже важливо", - заявив В.Гройсман.

Представник США в ООН позитивно оцінила візит прем'єр-міністра України до Маріуполя і закликала продовжити турботу про громадян на тимчасово окупованих територіях. У свою чергу, В.Гройсман підкреслив, що потреби вимушених переселенців, кримських татар і жителів окупованих територій в фокусі уваги уряду.

В.Гройсман подякував С.Пауер за підтримку України: "Ваш голос і ваша особиста позиція дуже відчувається в Україні. Я дякую вам за це".
Читайте також: США нададуть Україні додаткові 220 млн доларів допомоги