Війна
28 червня 2016
Кількість обстрілів бойовиків в зоні АТО різко збільшилась: найгарячіше на Маріупольському напрямку
За минулу добу зафіксовано 71 випадок відкриття вогню.
news-image

На Маріупольському напрямку обстрілів було 46, на Донецькому 19 та 6 на Луганському, передає «Є!» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

Вкотре найгарячіше на Маріупольському напрямку було у районі Широкиного, де протягом доби зафіксовано 15 обстрілів опорних пунктів зі всіх видів стрілецької зброї та мінометів різних калібрів, а з 20.00 до 21.00 російські окупанти тричі гатили з самохідних артустановок, - йдеться у повідомленні.

Також, не спокійно було неподалік Мар’їнки, Красногорівки, Чермалика, Лебединського та Водяного, де для обстрілів наших опорних пунктів ворог задіяв міномети. По позиціях неподалік Новотроїцького, Старогнатівки, Павлополя та Талаківки супротивник вів вогонь з великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем. З території тимчасово окупованого Докучаєвська російські окупанти обстрілювали позиції ЗС України поблизу Новотроїцького з самохідних артустановок калібру 122 мм.

На Донецькому напрямку під вогнем з кулеметів великого калібру та автоматичних гранатометів опинились укріплення неподалік Троїцького, Зайцевого, Майорська та Луганського, а поруч н.п. Опитне, Піски та Кірове – з мінометів калібру 82 мм. Для обстрілів захисників Авдіївки ворог використовував кулемети, автоматичні гранатомети та важкі міномети. 

На Луганщині поблизу Сокольників по українських бійцях окупанти вели вогонь зі стрілецької зброї, а поруч Оріхового зі зенітної установки. Окрім того, з кулеметів та автоматичних гранатометів противник намагався поцілити по наших позиціях неподалік Новоолександрівки та Попасної. 

Читайте також: Напружена ситуація в АТО: Опитне і Мар'їнку бойовики обстріляли з БМП