Суспільство
21 листопада 2014
Атестати про освіту українського зразка на території «ДНР» видаватися не будуть
Атестати про освіту українського зразка, які дають можливість вступити до вузів України, на території «ДНР» видаватися не будуть- департамент освіти і науки Донецької облдержадміністрації опублікував роз'яснення для батьків школярів, які заходи необхідно вжити для полегшення отримання документа про освіту.
news-image

Нижче наводимо текст роз'яснення:

«Звертаємо увагу батьків учнів загальноосвітніх навчальних закладів, розташованих на окупованих територіях, що випускникам дев'ятих і одинадцятих класів документи про освіту українського зразка (свідоцтво, атестат) ВИДАВАТИСЯ НЕ БУДУТЬ.

Для того, щоб дитина мала можливість отримати такий документ і, відповідно, вступити до вищого навчального закладу України, йому необхідно перевестися на вільну територію.

Департаментом освіти і науки Донецької облдержадміністрації розроблено спрощений механізм такого перекладу. Відповідні доручення дані всім міським і районним відділам освіти на українській території.

Для перекладу на навчання в підконтрольний українською владою навчальний заклад не обов'язково переїжджати на нове місце проживання. Досить оформити дистанційне або індивідуальне навчання, або екстернат. Для цього батькам необхідно звернутися до відділу освіти будь-якого українського міста чи району Донецької області з такими документами: заява, свідоцтво про народження або паспорт та документ про освіту (якщо є).

У зв'язку з тим, що представники так званої ДНР перешкоджають видачі документів, необхідних для переведення дітей на вільні території (свідоцтва про закінчення дев'яти класів, довідки, особисті справи), департамент освіти і науки облдержадміністрації зобов'язав міські та районні відділи освіти приймати таких учнів при наявності навіть мінімального пакета документів, зазначеного вище.

Обласна державна адміністрація в сформованих умовах вживає всіх заходів для того, щоб кожен випускник цього навчального року, який проживає на окупованій території, зміг отримати дійсний документ про освіту встановленого зразка ».