Події
30 червня 2016
У робочому кабінеті затриманий Головний санітарний лікар України
Група чиновників розробила і впровадила злочинну схему по розкраданню великої суми бюджетних коштів.
news-image

У робочому кабінеті затриманий Головний санітарний лікар України Святослав Протас з начальником департаменту Санітарної служби України Чепурним. Про це повідомив на сторінці у Фейсбуці Міністр МВС Арсен Аваков, передає «Є!»
Міністр зазначив, що одночасно по всій країні  проводяться обшуки та  допитуються 19 головних санітарних лікарів областей, частина з яких, за словами Арсена Авакова, також будуть затримані.

Група чиновників, на чолі з Протасом, розробила і впровадила злочинну схему по розкраданню великої суми бюджетних коштів. На переведенні в готівку та отриманні першого ж траншу викрадених коштів (400 000 грн), учасники афери були затримані, - повідомив Аваков.

Спільна операція проводилася і розроблялася Нацполіціей (ДЗЕ) і НАБУ. 

Протас був затриманий у власному кабінеті, як організатор розкрадань. Він діяв цинічно - попередньо змовившись про те, як і за якими правилами будуть викрадатися і відмиватися бюджетні гроші. Всім довели правила і «обов'язки» - і всі погодилися брати участь в афері .. і тільки один (!) сказав - НІ, - зауважив міністр.

Крім того, оперативниками НАБУ і Нацполіціі за час спостереження задокументовано 11 фактів вимагання та отримання Протасом від підлеглих хабарів.

Читайте також: 51-річний підполковник ЗСУ допомагав уникнути призову на військову службу за 1200 доларів