Київ
6 липня 2016
У Києві - новий керівник прокуратури
Колективу столичної прокуратури нового очільника представили Генпрокурор Юрій Луценко та мер Києва Віталій Кличко.
news-image

Сьогодні Генпрокурор України Юрій Луценко представив колективу столичної прокуратури нового керівника. Наказом Генерального прокурора України від 6 липня 2016 року на цю посаду призначено Романа Говду, передає  «Є!» із посиланням на прес-службу Генпрокуратури.
У заході взяли участь мер міста, керівники правоохоронних і судових органів столиці.
Представляючи новопризначеного очільника столичної прокуратури, Юрій Луценко звернув увагу на критичний рівень злочинності у столиці та наголосив на важливості скоординувати зусилля усіх силових структур щодо його зниження.

У свою чергу, присутній на заході мер Києва Віталій Кличко привітав нового прокурора міста з призначенням та наголосив на масштабних викликах, які на нього очікують у столиці на цій посаді.

Віталій Кличко також закликав новопризначеного очільника столичної прокуратури зробити все від нього залежне задля притягнення до відповідальності тих, хто розкрадав землі та майно у столиці за часів попередньої влади.

Підсумовуючи захід, Генеральний прокурор висловив сподівання на принципову та наступальну роботу органів столичної прокуратури задля поверненню званню прокурора високого рівня суспільної довіри.

Я очікую рішучих та наступальних дій, у першу чергу, у боротьбі із корупцією, щоб кожен киянин відчув, що в країні відбуваються зміни, - зазначив Юрій Луценко.

Відомо, що Роман Говда почав прокурорську кар'єру у Житомирській області. З 2010 року обіймав різні посади у апараті ГПУ, а згодом був призначений тодішнім головним прокурором країни Віктором Шокіним головою прокуратури Одеської області, де пропрацював до середини вересня 2015 року. Після одеську прокуратуру очолив Давід Сакварелідзе, а Говда перейшов на посаду сьомого заступника Шокіна. Також кандидатуру Говди розглядали на посаду головного антикорупційного прокурора. Місце головного прокурора Києва було вакантним з березня 2015 року, коли згідно із законом про очищення владу було звільнено з посади Сергія Юлдашева.

Читайте також: У Київі вивчають голландський досвід, щоб впровадити концепцію нульової смертності в ДТП