Події
8 липня 2016
«Громадське» заперечило звинувачення штабу АТО
Редакція Громадського вважає заяву прес-центру АТО непорозумінням та закликає відмовитися від необґрунтованих обвинувачень.
news-image

"Громадське" телебачення заперечило звинувачення прес-центру АТО у розкритті інформації щодо позицій українських бійців у промзоні Авдіївки. Про це написала виконавчий директор "Громадського" телебачення Катерина Горчинська, передає «Є!»

"Громадське" не поширювало фото з бойових позицій українських військових – ані через власні платформи, ані через особисті сторінки журналістів у соцмережах, - написала пані Горчинська у Facebook.

Вона стверджує, що журналісти узгоджували свій матеріал з військовими.

Також вона стверджує, що "Громадське" не має стосунку до публікації сюжету "Новою газетою".

"Журналістка "Новой газеты" Юлія Полухіна перебувала разом із журналістами "Громадського" на позиціях українських військових, отримавши дозвіл на зйомку у штабі АТО, а також узгодивши свій візит із командуванням ВДВ. Заява прес-центру АТО про те, що журналісти "Громадського" представили її як власну співробітницю, не відповідає дійсності", - додала Катерина Горчинська.
Редакція Громадського вважає заяву прес-центру АТО непорозумінням, закликає разом розібратися у ситуації та відмовитися від необґрунтованих обвинувачень, - написала Горчинська.

Раніше прес-центр штабу АТО заявив, що двоє журналістів "Громадського", а також кореспондент "Нової газети" у своїх сюжетах з промзони Авдіївки розкрили позиції українських військових. Також у прес-службі штабу стверджували, що журналісти "Громадського" представляли журналістку "Нової газети" як свою співробітницю. Через що прес-центр звернувся до СБУ призупинити їхню акредитацію.  

Читайте також: Десантники хочуть позбавити акредитації на роботу в зоні АТО журналістів Громадського ТБ та «Нової газети»