Київ
14 липня 2016
Національний Музей Історії України запрошує на безплатну лекцію, присвячену Магдебурзькому праву
Відвідувачі дізнаються про Київський Поділ за часів Магдебурзького права у складі Речі Посполитої (друга половина XVI – перша половина XVII ст.).
news-image

16 липня, у суботу, Національний Музей Історії України запрошує на лекцію «Київський Поділ за часів Магдебурзького права: у складі Речі Посполитої (друга половина XVI – перша половина XVII ст.)», передає «Є!»

Цієї суботи відбудеться перша лекція, присвячена Києву в складі Речі Посполитої. Розповідь про добу Гетьманщини чекатиме вас наступної суботи.

Як у XVI ст. впроваджували децентралізацію в Києві? Яким чином Замок, Магістрат та Біскуп ділили між собою київську землю? Чому мешканці Рибальського острова були значно ближчі до церкви за жителів Воздвиженки? З яких причин Контрактова дивилася скоса на Житній? Де було осердя вірменського “гетто”, яке підняло київську торгівлю?

Лектор Олена Попельницька дасть відповіді на ці та багато інших цікавих питань з історії давнього Києва, у своїй добре ілюстрованій та наочній лекції.

Олена Попельницька є одним з провідних науковців НМІУ, що завдяки тривалим дослідженням життя громади давнього Подолу змогла відтворити топографічну мапу Подолу до великої пожежі 1811 року та зібрати величезну кількість фактів про тогочасний Київ.

Лекція пройде в апсиді третього поверху музею, з 15 години.
Лекція є безплатною, вхід до музею за квитком

Читайте також: В Україні відтепер можна зареєструвати шлюб за добу