Світ
4 грудня 2014
Атака на Грозний
Операцією з нейтралізації ополченців керував глава Чечні Рамзан Кадиров.
news-image

Про це йдеться у повідомленні інформаційної агенції ТАСС.

Зокрема, повідомляється, що близько години ночі група невідомих, яка пересувалася на трьох автомобілях, напала на пост ДПС в Грозному. У результаті нападу  загинули троє співробітників ДПС. Потім зловмисники проникли в Будинок друку. Силовики блокували будівлю, в центрі Грозного був введений режим КТО.

Операцією з нейтралізації злочинців керував глава Чечні Рамзан Кадиров.

«Ми отримали оперативну інформацію про машину з підозрілими озброєними людьми, що була  передана в усі правоохоронні органи. Співробітники ДПС зробили спробу зупинити машину. З неї був відкритий вогонь. Троє співробітників загинули. При переслідуванні імовірно п'ять-шість озброєних бандитів проникли в Будинок друку », - повідомив Кадиров.

У результаті спецоперації було знищено сім терористів. Будівлю Будинку друку сильно пошкоджено вогнем.

Скільки озброєних людей зараз заблоковано в школі, невідомо. Немає точних відомостей про кількість постраждалих. ТАСС з посиланням на джерело в Мінохоронздоров'я Росії передає, що "в ході спецоперації по ліквідації бойовиків, розпочатої минулої ночі в Грозному, поранено 21 осіб, четверо загинули". Влада Чечні стверджує, що постраждалих серед мирного населення немає. Агентство «Інтерфакс», спираючись на власні джерела, наводить такі дані: 10 загиблих і до 20 поранених.

Оперативні заходи на місці тривають. Рамазан Кадиров звернувся до мешканців Грозного і нагадав про необхідність дотримуватися заходів безпеки. 

"Я прошу мешканців міста в зоні проведення операції дотримуватися запобіжних заходів, без особливої потреби не виходити на вулиці, не підходити до вікон. У місті, як зазвичай, їздять машини, хоча вони заважають учасникам операції. Те, що сталося - спроба створити видимість наявності сили, але вона зірвалася ", - зазначив Рамзан Кадиров.

Глава Чечні не виключає ймовірність, що "ці люди могли приїхати з іншого регіону".

"У Чечні здатних на це учасників незаконих збройних формувань не залишилося", - додав Кадиров.