Світ
19 липня 2016
В Італії скаржаться на велику кількість туристів
Мер Флоренції закликав Міністерство культури і туризму встановити ліміт на число відвідувачів для всіх головних туристичних пам'яток Італії.
news-image

Туризм приносить країні гроші, однак, коли туристів занадто багато, місто і його мешканці страждають від "побічних ефектів" більше, ніж отримують вигоди від відвідувань мандрівників, передає «Є!»

З цих причин, як повідомляє видання "La Stampa", мер Флоренції Даріо Нарделла запропонував Міністерству культури і туризму Італії ввести ліміт на кількість туристів для Флоренції та інших міст Італії, щонайбільш страждають від масового туризму.

Нарделла привів в приклад величезну кількість місць, де через масовий туризм ситуації загострилися "до краю": починаючи від Чінкве-Терре і Коста-Смеральда, що на Сардинії, до Помпеї і Колізею.

Мер Флоренції закликав співробітників Міністерства вжити заходів:

Необхідно розробити план, який допоможе туристам диверсифікувати відвідування Італії, розробивши альтернативний маршрут поїздок, і, таким чином, відвернути масові потоки від вічно популярних пам'яток, інформуючи мандрівників про не менш прекрасних для туризму місць, що продовжують залишатися незнайомими
Читайте також: Зірка шоу «Голос країни» Тетяна Решетняк розповіла про розрив із Потапом