Україна
5 грудня 2014
У Києві правоохоронці затримали групу професійних викрадачів елітних іномарок
Правоохоронці Шевченківського району столиці затримали групу молодиків, які спеціалізувалися на викраденні виключно елітних машин.
news-image

Про це повідомляє "Єдність"  із посиланням на офіційний веб-сайт ГУМВС України у м.Києві.

 Окрім знайдених автомобілів, у квартирі організатора угрупування працівники міліції знайшли зброю, наркотики, безліч паспортів та документів на транспортні засоби.

Протягом останніх двох тижнів до міліції надійшло кілька звернень громадян про викрадення автомобілів дорогих марок: Мерседес, Інфініті, Порше, БМВ.

Проаналізувавши весь зібраний матеріал, оперативники дійшли висновку, що до цих злочинів причетні одні й ті самі особи. У всіх випадках прослідковувалися характерні ознаки: машини виключно елітні, всі знаходилися на стихійних парковках, поруч з місцем паркування залишалися сліди від евакуатора.

Після проведення ряду оперативних і слідчих дій правоохоронці встановили не тільки особи правопорушників, а також і організатора групи. За кілька днів усіх членів угрупування на чолі з його лідером було затримано.

До складу входило 5 громадян: 29-річний ватажок, мешканці Київщини 26 та 27 років, 25-річний киянин та 45-річний водій евакуатора.

Затримані завжди діяли за однією схемою: поки автомобілі знаходилися без догляду, під’їжджав евакуатор, забирав машину, після чого спокійно полишав місце злочину.

Вранці працівники патрульної служби міліції та ДАІ Шевченківського району на гарячому затримали кількох учасників групи, а решту – ввечері за місцем мешкання ватажка.

У підземному паркінгу правоохоронці знайшли 5 викрадених автомобілів, у тому числі Інфініті, яка належить громадянину Канади.

Під час затримання чоловіки чинили опір працівникам міліції. Аби виграти час і позбутися заборонених предметів, забарикадувалися в квартирі. Через вікна полетіли гранати, зброя та документи.

За місцем мешкання ватажка правоохоронці виявили та вилучили кілька пакетів з наркотичною речовиною, близько двох десятків паспортів, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, безліч документації, ключі від автомобілів різних марок, військові гранати «РГД» та «Ф-1», кілька десятків набоїв різного калібру та декілька одиниць зброї, в тому числі і саморобної.

Слідчим відділом Шевченківського РУ ГУМВС України в місті Києві відкрито кримінальні провадження за статтями 289 та 263 Кримінального кодексу України.

За незаконне заволодіння транспортним засобом передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої. За незаконне поводження зі зброєю – ув’язнення строком від двох до п'яти років.

Загалом учасники групи заволоділи 7 автомобілями.

Наразі затриманих перевіряють на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території столиці.

Триває досудове розслідування.