Політика
6 грудня 2014
СБУ відкрило кримінальне провадження через погрози Рамазана Кадирова
Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом терористичних погроз на адресу народних депутатів України від громадянина Російської Федерації Рамзана Кадирова, а також посилила заходи безпеки щодо членів українського парламенту, на адресу яких прозвучали погрози.
news-image

Про це повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

Крім того, голова СБУ Валентин Наливайченко наголосив, що терористичні погрози, від кого б вони не лунали, є злочином міжнародного характеру та підкреслив, що погрози викрадення та вбивств є риторикою міжнародних терористів, тому мають одержати  належну оцінку міжнародного співтовариства.

Нагадуємо, раніше голова Чечні Рамазан Кадиров доручив правоохоронним органам і спецпідрозділам  порушити кримінальну справу проти депутатів України Юрія Берези, Андрія Левуса та Ігоря Мосійчука.

 «Вони публічно підтримали терористів, причетних до загибелі в Грозному 14 співробітників поліції. Так звані депутати висловилися за надання підтримки  подібним бандитським вилазкам. Ми і раніше припускали, що українські фашисти і націоналісти надають фінансову чи іншу допомогу залишкам терористів на Кавказі. Зараз ніяких сумнівів не залишилося», - написав Кадиров у своєму Instagram.

За словами Кадирова, у зв'язку з цими  обставинами,він доручив вжити вичерпних заходів для затримання і доставки в Чечню зазначених осіб для того, щоб перевірити їх роль у подіях, що відбулися в Грозному.