Спорт
4 серпня 2016
Спортсмени збірної України заявили телеканалу «Росія 24», що росіян відсторонили від Олімпіади несправедливо (відео)
Журналісти зняли сюжет в рейсовому літаку, де разом летіли спортсмени збірної України і збірної Росії.
news-image

Деякі члени української збірної на Олімпійських іграх в Бразилії заявили журналісту "Росія 24" про несправедливість відсторонення російських спортсменів від участі в Іграх, передає «Є!»

Журналісти телеканалу знімали сюжет в рейсовому літаку, де разом летіли спортсмени збірної України і збірної Росії.

Зокрема, член олімпійської збірної України з легкої атлетики Наталя Погребняк заявила в коментарі телевізійникам:

Це якісь подвійні стандарти, тому що якось несправедливо, що навіть в тій же команді США люди, які відбували покарання, їдуть на Олімпіаду і беруть участь, а чисті російські спортсмени прийняти участі не можуть, - вважає спортсменка.


Вона розповіла, що її хлопець - російський легкоатлет, і їх мрією була спільна поїздка на Олімпійські ігри. Журналісти телеканалу повідомили, що мова йде про чемпіона Росії минулого року Дмитра Сорокіна, який нібито ніколи не вживав допінг, але покараний з іншими.

Прокоментував телеканалу ситуацію з відстороненням російських спортсменів і старший тренер олімпійської збірної України з легкої атлетики Костянтин Рурак:

Людина покарана, вже відсиділа - і заново. А тут у вас виходить, люди, яких не покарано ... обидно, - говорить він.


Українська легкоатлетка Єлизавета Бризгіна, яка була дискваліфікована за вживання допінгу, також заявила про несправедливість покарання для російських спортсменів:

Це несправедливо, несправедливо з великої літери. Так не повинно бути, звичайно. Повинні бути правила одні для всіх, -обурюється спортсменка та назіває причиною заборони політику .


Старший тренер збірної України з важкої атлетики Валентин Михайлов російським телевізійникам повідомив:

Праця закладена спортсменами і не реалізована. Це найприкріше для будь-якого спортсмена і тренера, і всіх керівників. Дійсність дуже парадоксальна, і бажано, щоб вона не повторювалася, - заявив Михайлов.