Політика
8 грудня 2014
За минулу добу зафіксовано 55 випадків застосування артилерії та реактивних систем по позиціях та укріплених районах сил АТО
В свою чергу, артилерія сил АТО з метою захисту мирних мешканців та придушення активно працюючих вогневих позицій противника, 52 рази наносила удар у відповідь.
news-image

Про це повідомляє "Єдність"  із посиланням на прес-центр АТО.

Зокрема,  зона особливої активності бандитів змістилася в район Дебальцевого. Знову обстріляно райони населених пунктів Міус, Чернухіно, Дебальцево, Орлово-Іванівка, шахта Полтавська, Нікішино , Ольховатка, Фащевка, Артемово, Рідкодуб, Кодема. 

На Луганському та Донецькому плацдармах терористи гатили по населених пунктах Верхня Вільхова, Сокольники, Артема, Щастя, Старий Айдар, Станічно-Луганське, Трьохізбенка, Фрунзе Опитне, Мар’їнка, Авдєєвка, Миколаївка.

Упродовж доби до штабу АТО надійшла інформація про загибель 6 та поранення 3 цивільних осіб.

Крім того, координатор групи «Інформаційний спротив»,  Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Фейсбук  заявив, що у деяких  населених пунктах  Донбасу (Торез, Ровеньки, Сніжне, Красний Луч) терористи продовжують проводити «мобілізаційні заходи» в так звану «Армію Новоросії». Зокрема, ці  «заходи» проводяться збройними бойовиками на ряді підприємств і шахт регіону в примусовому порядку. Загальна кількість «мобілізованих» таким чином місцевих жителів за останні дні склала в цілому близько 30 осіб.

Також у  ході минулих вихідних на окупованій території Донбасу фіксувався процес доукомплектування підрозділів бойовиків, що відбувається, в основному,  за рахунок перекидання російських найманців і солдат-контрактників армії РФ зі складу зведених тактичних груп, розгорнутих на кордоні. Крім того, наростаючими темпами триває підвезення і накопичення боєприпасів, а також інших предметів постачання з Росії.