Політика
4 серпня 2016
Україна не буде затверджувати нового посла РФ до припинення агресії в Донбасі - Клімкін
За словами міністра, це не на порядку денному через відсутність позитивної динаміки в контексті дій РФ в Донбасі.
news-image

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що українська сторона поки що не може обговорювати кандидатуру нового російського посла через відсутність позитивної динаміки в контексті дій РФ на Донбасі, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

Мова сьогодні йде не про кандидатури або які конкретні речі, а про створення позитивної динаміки навколо того, що відбувається навколо всього контексту російської агресії, навколо всього, що відбувається на Донбасі, - сказав він.

За словами міністра, з огляду на це питання кандидатури нового російського посла в Україні не стоїть на порядку денному.

Нам потрібна позитивна динаміка, щоб рухатися далі, а питання персоналій - це питання другорядне. Саме тому питання кандидатури нового посла не стоїть у пріоритеті нинішньої порядку денного, - підсумував Клімкін.

Як повідомлялося, 28 липня президент РФ Володимир Путін звільнив М.Зурабова від обов'язків надзвичайного і повноважного посла РФ в Україні, які він виконував від 5 серпня 2009 року. Тимчасовим повіреним у справах РФ в Україні був призначений Сергій Торопов.

29 липня Комітет Держдуми з міжнародних справ на засіданні підтримав кандидатуру Михайла Бабича на пост посла РФ в Україні.

Читайте також: Жириновський запропонував проводити всі літні Олімпіади в Греції