Суспільство
8 грудня 2014
До Києва доставлено головну ялинку країни
Вчора ввечері до Києва приїхала 24-метрова пухнаста ялиця, яку подарувала столиці влада Івано-Франківська.
news-image

Про це повідомляє «Єдність» із посиланням на  Сегодня.ua.

Сьогодні зранку вже розпочалося улаштування ялинки на Софійській площі, де цього року пройдуть головні новорічні та різдвяні свята. На прикрасу  витратять тиждень, а вже 19 грудня, в день святого Миколая, вона заграє яскравими вогнями.

Як розповідають організатори новорічних свят, 82-річна ялинка росла в лісгоспі в Надвірнянському районі Івано-Франківщини. Вага дерева – майже  12 тонн, а коштує така красуня - від 7 до 11 тис грн.

"Ялинку нам подарував мер Івано-Франківська, а  ми витратилися лише на доставку її до столиці. Кияни вже втомилися від штучних дерев і пластикових конусів за мільйони гривень", - говорить організатор новорічних свят, президент FolkUkraine Ігор Добруцький.

 Учора ввечері фура із новорічним деревом прибула на Софійську площу. Ялинка переночувала в причепі, а вже вранці почався її монтаж.

"Ми підготували спеціальну конструкцію-стакан з металу і бетону вагою більше 60 тонн, в якому буде надійно закріплена ялинка. Під деревом буде крижана гірка для дітей. Прикрашати ялинку будемо тиждень: три дні знадобиться, щоб повісити всі іграшки, адже їх буде більше трьох тисяч. Як мінімум один день потребує  установка маківки і всієї святкової ілюмінації ", - говорить куратор проекту Надія Тутенко.

Ялинка буде прикрашати Софійську площу до Водохреща, 19 січня. Зазвичай після свят залишки дерева викидали у сміття, але цього року її будуть "утилізувати" по-іншому. Зокрема, організатори свят хочуть розпиляти стовбур дерева на невеликі поліна і продати їх на аукціоні, а виручені гроші спрямувати до дитячих будинків.