Суспільство
26 серпня 2016
Порошенка просять нагородити стареньку, яка в окупованому Луганську співала гімн України
Відповідна петиція з'явилася на сайті Президента.
news-image

На сайті Президента України Петра Порошенка з’явилась петиція, у якій його просять нагородити луганчанку Ганну Іванівну Грушу. Автор петиції  - Валентин Буденко, передає «Є!»

Нагородити 75-ти річну луганчанку Ганну Іванівну Грушу за героїзм на окупованій территорії, - йдеться у петиції.

Як повідомляє сайт Informator, 23 серпня Ганна Іванівна взяла український прапорець, одягла жовтоблакитне намисто і купила квіти. Потім жінка прийшла вклонитися до пам'ятника Тарасу Шевченку в центрі окупованого бойовиками «ЛНР» Луганська, після чого стала співати Гімн України.

За словами патріотки, під час виконання Гімну до неї підійшли дві жінки. Одна стала бити стареньку сумкою, розірвала її намиста. Обидві жінки ображали Ганну Іванівну. У цей момент підійшли двоє «міліціонерів», але замість того, щоб зупинити жінок, вони потягли пенсіонерку в автомобіль, який сама луганська патріотка назвала «воронок».

Інцидент у пам'ятника Кобзарю стався в першій половині дня 23 серпня. Після цього луганчанку привезли до Ленінського РВВС і протримали до 20:45, та ще погрожували «відправити в психушку».

Була голодна, не давали пити, не били, але постійно ображали. Погрожували забрати квартиру і віддати «ополченцям». Сказали -  «баба, ти багато розмовляєш», - поділилася бабуся.

Але навіть в катівнях так званої «міліції» Ганна Іванівна читала молитви за Україну та розповідала історію рідної країни.

Казала все, що думала. Наступного дня лежала, і тільки під вечір вибралася до церкви і молилася за Україну, - розповіла Ганна Іванівна.

Вона запевнила, що все одно буде ходити на мітинги і вболіває за Україну "всім серцем".

Раніше, цієї весни, у День народження Тараса Шевченка Ганна Іванівна прийшла до пам’ятника Шевченку у Луганську і читала його вірші, тримаючи у руках прапор України. Вона сказала, що ходить на кожне свято і «нікого не боїться». Тих, хто намагався сперечатись з жінкою, вона назвала «трутнями».