Події
12 вересня 2016
«Квартал 95» зробив офіційну заяву щодо скандалу навколо виступу в Юрмалі
В команді зауважили, що проти "Кварталу" розгорнута кампанія в найкращих традиціях брудних політичних технологій.
news-image

Сьогодні в Інтернеті активно обговорюють виступ студії "Квартал 95" в Юрмалі. Деякі юзери висловлюють невдоволення щодо жартів Володимира Зеленського під час концерту. Сам шоумен на своїй сторінці в Facebook вже відреагував на напади з боку незадоволених, зазначивши, що всі жарти були адресовані виключно нашим політикам, а не нашій країні, передає «Є!»

Тепер же з офіційною заявою виступила команда фестивалю "Made in Ukraine" та студії "Квартал 95".

В липні цього року в Латвії вперше відбувся фестиваль української культури "Made in Ukraine". Це сталося вперше за 25 років Незалежності України. Без держфінансування, без державної підтримки ми, "Студія Квартал 95", привезли в Ригу і Юрмалу найкращих українських музикантів, переможців "Євробачення 2004" та 2016 року Руслану і Джамалу, Тіну Кароль, Потапа, Олю Полякову, Дзідзьо, ВВ, "Время и Стекло" і багатьох інших, проекти "Ліга сміху" і Вечірній Квартал. Латвія стала на 4 дні українською. На багатьох номерах глядачі аплодували стоячи! І ми пишаємося цим. Горді тим, що Україну зустрічали "на біс"!

Ми зробили це заради Батьківщини. Але не заради оскаженілих політиків, яким сьогодні не подобається те, що ми говоримо зі сцени. Ми говоримо про те, про що думають мільйони людей у нашій країні. Ми завжди це робили – у всі часи і при різних владах. І будемо це робити і надалі.

Проти нас сьогодні розгорнута кампанія в найкращих традиціях брудних політичних технологій: замовні статті в Інтернеті і проплачені коментарі в соцмережах. Значить, комусь це вигідно. Значить, комусь потрібно, щоб ми мовчали. Але з нами – наші глядачі. І ніякі інтернет-боти і політтехнології не змусять нас мовчати. Тому що ми говоримо правду, - сказано у зверненні команди "95 Кварталу".

Наостанок в команді "Кварталу" підкреслили, що їхню позицію характеризує пісня нижче.