Політика
10 грудня 2014
Заступником міністра інформаційної політики стане кореспондент "Los Angeles Times" Сергій Лойко
Наразі йдуть переговори щодо отримання Сергієм Лойко українського громадянства.
news-image

Про це міністр інформаційної політики  Юрій Стець повідомив в ефірі ЕспресоTV.

"Я можу зазначити, що сьогодні я отримав «добро» на те, що у міністерстві на посаді заступника буде працювати Сергій Лойко – кореспондент "Los Angeles Times". Зараз ми з ним проговоримо ситуацію, при якій він буде готовий скласти громадянство Росії і взяти українське. Я думаю, що саме такі спеціалісти і будуть працювати в міністерстві", - сказав Юрій Стець. 

Сергій Лойко є громадянином Росії. Він працює в московському бюро газети Los Angeles Times, співпрацює з "Новою газетою" і радіостанцією "Ехо Москви". Як журналіст, він брав участь у багатьох війнах, включаючи афганську та іракську. У 2014 році висвітлював збройний конфлікт на Донбасі, зокрема, зняв серію репортажів про українських військових у  донецькому аеропорту.

Нагадуємо, Юрій Стець був призначений міністром інформаційної політики 2 грудня. При цьому, офіційно самого міністерства ще не існує. Ініціатива щодо його створення викликала гостру критику журналістів, які бачать у цьому спроби ввести в Україні цензуру. Разом з тим, сам Стець заявляв, що свободі слова нічого не загрожує, а міністерство потрібно тільки на час військової агресії.